Lentäjä kerää matkakokemuksia – nyt sukelsi sardiiniparvessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mathijs Van Den Bosch on ammatiltaan lentäjä, mutta hän lopetti työnsä halutessaan oppia vapaasukeltamaan. Mies oli nähnyt ison sardiiniparven, jolloin hän oli päättänyt haluavansa mennä vapaasukelluskurssille, että hän voisi sukellella kalojen kanssa ilman sukelluslaitteistoa.

Barcroft TV -kanavan julkaisemalla videolla nähdään mies toteuttamassa unelmaansa. Mies ui videolla todella suuren sardiiniparven lähellä sukeltaen välillä parven läpi ja uiden sen alla. Mies näki sukelluksen aikana myös muita kaloja, ja pääsi sukeltamaan muun muassa valashain kanssa.

Vapaasukellus on sukellusta ilman hengityslaitteita. Sukeltajalla on yleensä vain maski ja räpylät välineinään. Vapaasukelluksessa opetellaan pidättämään henkeä pinnan alla pitkiä aikoja, että sukeltajat pystyvät yhtäjaksoisesti uimaan ilman pinnalla käymistä. Parhaat vapaasukeltajat pystyvät pidättämään henkeään jopa yli kymmenen minuuttia ja uimaan yli sadan metrin syvyyteen.