Eläintarha evakuoitiin – kaksi leijonaa pakeni häkistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leijonapariskunta onnistui karkaamaan aidatulta alueelta Saksassa sijaitsevassa Wildpark Johannismühlen eläintarhassa keskiviikkona. Puiston työntekijät evakuoivat sata vierasta. Leijonien pakomatka kesti kaksi tuntia.

Bild kertoo saksalaisen eläintarhan leijonien päässeen pakoon työntekijän inhimillisen erehdyksen takia. Paikalle saapunut eläinlääkäri nukutti naarasleijonan ja se palautettiin omaan tarhaansa. Uros ei ehtinyt yhtä pitkälle ja sen kotiinpaluu oli yksinkertaisempi. Ihmisille tai muille puiston eläimille ei aiheutunut vaaraa tilanteesta.

Wildpark Johannismühle sijaitsee noin 75 kilometrin päässä Berliinistä. Yksityisomisteinen eläintarha on pinta-alaltaan yli 100 hehtaaria ja siellä on 50 eri eläinlajia. Eläimet eivät ole häkeissä, vaan ne saavat elää vapaasti luonnonmukaisissa olosuhteissa. Eläintarha ottaa vastaan muun muassa eläkkeelle jääneitä sirkuseläimiä.