Norppalive sai haastajan – karhukamerassa kiehtovia tapahtumia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

WWF-sivustolla käynnistettiin toukokuussa saimaannorppien elämää kuvaava livekamera, joka tunnetaankin paremmin nimellä norppalive. Kuvasta pystyi käydä aika ajoin bongaamassa rantakivelle lepäämään tulleita saimaannorppia, joista etenkin Pullervo-nimen saanut norppa vei ihmisten sydämet.

Nyt Alaskan Katmai National Park -kansallispuiston Brooks-jokea on alettu kuvaamaan ja lähettämään livekameran kautta. Ihmiset pystyvät seuraamaan YouTube-kanavalle lähetettävän kuvan kautta tapahtumia joella, jossa karhut käyvät usein kalastamassa.

Explore Bears -kanavan lähettämä videomateriaali on norppaliven tavoin todella koukuttavaa katseltavaa. Stara ehti nopealla vilkaisulla näkemään jo yhden pienen karhunpojan, joka sai ensimmäisen kolmen minuutin katsomisen aikana kalasaaliin itselleen.