Victor Barrio kuoli härkätaistelussa – härkä iski sydämeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Espanjassa järjestetään vielä paikoin härkätaisteluja, jotka ovat kuitenkin osassa maata kielletty jo vuosia sitten. Kautta aikojen matadorit ovat olleet espanjalaisten keskuudessa huippusuosittuja julkkiksia. Viime vuosina näiden eläinrääkkääjien glamour on kuitenkin hiljalleen karissut.

Eilen Espanjassa koettiin odottamaton tilanne, kun televisiossa suorana lähetyksenä esitettyyn härkätaisteluun osallistunut härkä onnistui surmaamaan matadori Victor Barrion kesken esityksen. Härkä sai kaadettua matadorin maahan ja iskemään miestä sarvellaan kylkeen, josta sarvi lävisti keuhkon aina sydämen aorttaan saakka. Barrio kiidätettiin sairaalaan, jossa mitään ei kuitenkaan ollut enää tehtävissä.

Kyseessä oli 31 vuoteen ensimmäinen tapaus, jossa härkätaistelija kuoli Espanjassa. Edellinen tapaus sattui vuonna 1985. Tieto tapauksesta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa, mutta surunvalittelujen sijaan valtaosa kommentoineista totesi, etteivät voi tuntea myötätuntoa eläinrääkkäyksen ammattilaista kohtaan. Härkätaistelijan sijaan härkää ja sen kohtalotovereita surtiin ja vaadittiin härkätaistelujen kieltämistä kokonaan.

Someraivo meni niin pitkälle, että Victor Barrion Facebook-sivuille alkoi tulvia vihaviestejä, joissa jopa iloittiin miehen kuolemasta ja vaaditiin jälleen härkätaistelujen kieltämistä. Lopulta Barrion Facebook-sivu jouduttiin sulkemaan kokonaan. Tätä kirjoitettaessa sivua ei ole enää saatavilla.