Musta Barbaari raivostui poliisin sikailusta – näin poliisi kommentoi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen hiphop-artisti Musta Barbaari kertoi eilen sosiaalisessa mediassa kuinka hänen siskonsa ja äitinsä olivat joutuneet siviiliasuisten poliisien mielivallan kohteeksi Helsingissä. Poliisit olivat pysäyttäneet naiset ja vaatineet nähdä heidän passinsa.

Luonnollisestikaan suomalaisilla naisilla ei ollut passeja mukanaan, jolloin poliisit olivat panneet molemmat kovaotteisesti rautoihin ja kutsuneet kaksi poliisiautoa paikalle. Rautojen irrottamisen jälkeen sisko oli kuvannut poliiseja, jotka olivat ottaneet puhelimen ja poistaneet videon. Tapauksesta nousi eilen sosiaalisessa mediassa varsinainen myrsky, ja Musta Barbaari vaari poliisilta anteeksipyyntöä ja selvitystä tapahtuneesta välikohtauksesta.

– Tunnin verran tilannetta käytiin, tunnin verran siskoani ja äitiäni nöyryytettiin julkisesti. Äitini on edelleen erittäin shokissa, eikä uskalla astua talosta ulos. He eivät ole ansainneet mitään teidän aiheuttamaa saastaa! Odotan teiltä vähintään julkista anteekstipyyntöä ja korvaukset aiheutuneesta vahingosta, Musta Barbaari kirjoitti Facebookissa.

Nyt poliisi on kommentoinut tapausta ja vahvistanut, että poliisin toiminnasta on tehty rikosilmoitus.

– Poliisipartio suoritti kyseisenä iltana ulkomaalaisvalvontaa, jonka tarkoituksena on tavoittaa laittomasti maahan tulevia ulkomaalaisia ja saada laiton maahantulo hallintaan. Tarkastettavat henkilöt valitaan satunnaisesti, eikä se saa perustua pelkästään tarkastettavan henkilön fyysisiin ominaisuuksiin ja piirteisiin, poliisi kertoi.

– Valvonta kohdistuu myös henkilöihin, joiden toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa. Perjantain tapauksessa asianomainen on tehnyt tapahtumien kulusta poliisille rikosilmoituksen, ja asian tutkinta on siirtynyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä, joka vastaa jatkossa tutkinnan tiedottamisesta.