Poliisi varoittaa: Näin tunnistat murtomiehen tiedustelukäynnin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa asuntomurrot lisääntyvät perinteisesti kesäisin, kun asukkaat ovat lomareissuilla ja kesämökeillä. Usein murtovarkaat käyvät tutustumassa kohteisiin jo ennen varsinaista iskua. Nyt Sisä-Suomen poliisilaitos varoittaa suomalaisia murroista ja kertoo miten rikollisten tiedustelukäynnin voi tunnistaa.

Poliisin mukaan Suomea kiertävät parhaillaan muun muassa kansainväliset asuntomurtoliigat, joiden toiminta edellyttää etukäteistä tiedustelua, jossa valikoidaan otolliset kohteet ja pyritään varmistumaan asukkaiden poissaolosta.

Tyypillisiä tapoja otollisten kohteiden merkitsemiseen ovat oveen asennetut nuppineulat, ovenraon yli asetettu läpinäkyvä teippi ja oven ja karmin väliin asetettu pieni oksanpätkä. Poliisi muistuttaa samalla lukituksen merkityksestä ja vinkkaa, että naapureita kannattaa pyytää pitämään asuntoa silmällä poissaolon ajan.