Nainen poseerasi kielekkeellä Instagramiin – putosi sitten kuolemaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että selfie-kuvien ottaminen oli yksi viime vuoden yleisimmistä tavoista kuolla vahingon kautta. Selfie-kuvien ottamisen aikana menehtyi viime vuonna 28 ihmistä, mikä on enemmän kuin esimerkiksi Mount Everestillä sattuneissa onnettomuuksissa tai hain hyökkäyksissä.

CBS News uutisoi Yhdysvaltojen Grand Canyonin kansallispuistossa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa 35-vuotias Colleen Burns oli pudonnut kuolemaan vain hetki Instagram-kuvan ottamisen jälkeen. Hän oli ollut alueella patikoimassa ja ihailemassa auringonlaskua. Floridasta kotoisin ollut Burns kehui maisemia julkaisemassaan kuvassa.

Vuoden 2015 yleisimmät vahinkoon liittyvät kuolinsyyt olivat tukehtumiskuolemat seksin aikana, lentokoneonnettomuudet, ampiaisten pistot ja selfie-kuvat. Selfie-kuviin menehtyneistä suurin osa oli Intiasta, Venäjältä, Yhdysvalloista ja Espanjasta. Kuvan ottamisen aikana tapahtuneet kohtalokkaat vahingot ja onnettomuudet liittyivät muun muassa korkealta putoamiseen. Menehtyneistä 73,5 prosenttia oli miehiä ja 26,5 prosenttia naisia.