Valokuvaaja livahti salaa Fukushimaan – julkaisi ennennäkemättömät kuvat!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sendain maanjäristyksen synnyttämä tsunami aiheutti 11. maaliskuuta 2011 tuhoisan onnettomuuden Fukushiman ydinvoimalassa. Onnettomuuden seurauksena 20 kilometrin alue voimalan ympäriltä evakuoitiin kokonaan.

Viranomaiset ovat kieltäneet pääsyn ydinvoimalaa ympäröivälle alueelle, ja monet lähialueen kylistä ovat muuttuneet aavekaupungeiksi. Taannoin Bangkokissa asuva valokuvaaja Keow Wee Loong päätti kuitenkin uhmata kieltoa tunkeutuakseen kielletylle alueelle.

Valokuvaaja vieraili suljetulla alueella sijaitsevissa autioituneissa Okuman, Futaban ja Namien kylissä. Keow julkaisi Facebook-sivullaan kuvasarjan, jossa hän vierailee muun muassa tyhjissä kaupoissa.

– Asukkaat aloittivat kylän evakuoinnin heti tsunamihälytyksen antamisen jälkeen. Muutamaa tuntia myöhemmin Fukushiman voimalaitos räjähti, mikä johti vaarallisen säteilyn leviämiseen, Keow Wee Loong kuvailee.

– Olen yllättäynyt, ettei kylää ole ryöstelty tyhjäksi, kuten Tsernobylissä kävi. Tämä on ero Tsernobylin ja Fukushiman onnettomuuksien välillä, Keow jatkaa.

Miehen mukaan säteilyarvot ovat edelleen korkealla niin kutsutulla punaisella vyöhykkeellä. Keow kertoo Facebookissa tunteneen alueella polttavan tunteen silmillään ja haistaneensa kemikaalin hajun ilmassa.