Vankilasta tehtiin laillinen kannabistehdas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian Coalingassa sijaitseva Claremont Custody Center toimi aikoinaan rangaistuslaitoksena yli 500 vangille. Vankila kuitenkin poistettiin käytöstä vuonna 2011, minkä jälkeen se on ollut tyhjillään. Nyt Claremontin vankilan tiloja ollaan ottamassa uudelleen käyttöön hieman toisenlaisissa merkeissä.

Laitos muutetaan nimittäin tehtaaksi, jossa kasvatetaan kannabisviljelmiä lääkkeenä käytettävän kannabisöljyn valmistusta varten.

Coalingan kaupunginjohtaja ja kaupunginvaltuusto päätti taannoin sallia kaupalliset kannabisviljelmät kaupungissaan äänin 4-1. Samalla entinen vankila myytiin kannabisöljyä valmistavalle Ocean Grown Extracts -yhtiölle 4,1 miljoonalla dollarilla.

Kasvattamon uskotaan tuovan talousvaikeuksissa olevaan Coalingaan ainakin 100 uutta työpaikkaa. The Fresno Bee -lehden mukaan kaupunki on ollut veloissa noin 3,3 – 3,8 miljoonan dollarin edestä.