Tutkimus vahvisti: Ensivaikutelmassa tuoksu tärkeämpää kuin tyyli

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuoreen kyselyn mukaan sinkut huomaavat vastakkaisen sukupuolen edustajat helpommin silloin kun heillä on hajuvettä tai he tuoksuvat muuten hyvältä. Women’s Health -lehden mukaan 92 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista kiinnittää miespuolisiin ohikulkijoihin huomiota, jos he jättävät jälkeensä miellyttävän tuoksun.

Kyselyn mukaan 60 prosenttia naisista myös kehui heti keskustelun alettua sitä, että mies tuoksui hyvältä. Kaikki hyväksi tai puhtaaksi luetellut tuoksut eivät kuitenkaan toimineet yhtä tehokkaasti kuin toiset. Naisia miellytti enemmän raikkaat, myskiset ja puiset tuoksut mausteisten ja sitruksisten tuoksujen sijaan.

Myös miehillä oli selkeä mieltymys naisten tuoksujen suhteen. Kyselyn mukaan miehet kiinnostuivat naisesta enemmän jos hänen tuoksunsa oli kukkainen, vaniljainen ja raikas. Miehet eivät pitäneet naisilla hedelmäisistä, sitruksisista tai mausteisista tuoksuista. Lähes 70 prosenttia miehistä oli sanonut, että hyvä tuoksu on naisessa tärkeämpää kuin hyvä tyyli.