Muhkea metsuriparta on nyt OUT

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaupunkikeskittymissä vaikuttavat muotihipsterit ovat toistensa näköisiä. Kun yksi klaanin edustaja keksii jotain, matkii toinen perässä ja kolmas jalostaa idean bisnekseksi. Nyt on tullut aika ajaa parta pois.

Muutama vuosi sitten alkanut partabuumi on päättynyt. Mashable-sivuston mukaan miehet voivat leikata kasvokarvansa pois ja näyttää jälleen siloposkisilta herrasmiehiltä. Esimerkkiä näyttää 27-vuotias malli ja bloggari Joel Alexander, joka toimi eräänlaisena trendikkäiden miesten esikuvana partansa kasvattamisen kanssa. Brooklynissa – totta kai – asuva hipsteri on nyt julistanut, että trendi on loppuunkulutettu.

Erikoisuutta korostava hipsterivillitys on jo tovin tehnyt muutosta kohti yuccie-kulttuuria. ”Jussit” edustavat luovia kaupunkilaisnuoria, jotka ovat itsetietoisia ja arvostavat materialistista menestymistä. He ovat korkeasti koulutettuja ja omaavat erikoistaitoja. Yuccie on tavallaan hipsterin ja jupin risteytys.