Suomalaisyhtye muutti Vauva.fi -kirjoitukset kansanlauluiksi: ”Mies mustasukkainen…”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisten vauvapalstojen keskustelut ovat netin aatelia. Niissä käydään läpi koko elämänkirjo rehellisen suorasukaisella tyylillä. Osa ihmisistä karttaa äityleiden temmellyskenttiä kuin ruttoa, mutta silti keskustelupalstat ovat kävijämääriltään suosituimpien suomalaissivustojen joukossa vuodesta toiseen.

Kansanmusiikkiyhtye Kalevauva.fi on ottanut kappaleidensa sanoitukset suoraan vauva.fi-foorumilta. Kimmo Nummisen ja Aapo Niinisen trubaduurimainen kokoonpano saatteli äskettäin Kaustisen Folk Music Festivalin lavalle täysilaidallisen syvien rivien sanomaa. Tuore yhtye on saavuttanut runsaasti suosiota esiintymisensä jälkeen.

Kurkistusvideo yhtyeen esiintymiseen vahvistaa entisestäänkin käsityksiä siitä, että vauvafoorumeilla temmeltää aitojen keskustelijoiden lisäksi myös provosoivia trolleja. Toisaalta nimimerkin takaa on helpompi paljastaa kaikki salaisimmatkin luurangot kaapista keskustelijoiden purtavaksi. Oli miten oli, Kalevauva.fi on aikansa äänitorvi.