Itseohjaaviin autoihin vaaditaan mustia laatikoita

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneet on varustettu niin kutsutulla mustilla laatikoilla, joiden avulla pystytään selvittämään lento-onnettomuiden syitä. Nyt samankaltaiset tietoja tallentavat laitteet halutaan myös itseohjaaviin autoihin.

Saksan päättäjät suunnittelevat lainsäädäntöä, joka velvoittaisi autovalmistajat lisäämään itseohjaavalla ominaisuudella varustettuihin ajoneuvoihin mustan laatikon. Reuters-uutistoimiston mukaan laitteella haluttaisiin selvittää, onko onnettomuustapauksissa autoa ajanut ihminen vai tietokone.

Suunnitellun lainsäädännön taustalla on taannoinen onnettomuus, jossa Tesla Model S -auto ajoi rekan alle autopilotti-ominaisuuden ollessa päällä. Kolari vaati auton kuljettajan hengen. Myöhemmin selvisi, että kuljettaja oli katsonut turmahetkellä autossa Harry Potter -elokuvaa.