20 kullanarvoista vinkkiä reppureissaajalle – näin nautit enemmän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Omatoimimatkoilla on itse vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. Matkalle on turha lähteä loppuun hiottujen suunnitelmien kera, sillä reissun päällä sattuu saletisti yllättäviä tilanteita ja tapahtumia. Jokaisen matkailemisesta haaveilevan tulee olla joustava ja avoin.

Thrillist-sivusto on nyt listannut 20 taitoa, jotka jokaisen reissaajan tulisi hallita ennen matkalle lähtemistä. Matkamiesten kannattaa tottua siihen, että he saattavat herättää matkakohteessa yllättävää huomiota. Esimerkiksi kaukomaiden syrjäkylillä ei välttämättä ole totuttu läsnimaalaisiin ihmisiin, joten uteliaisuus on luonnollista. Jokaisen matkustajan on myös hyvä opetella neuvottelemaan sekä käyttämään matematiikkaa, jotta matkakassa ei hupene huijauksiin.

Totuus on se, että jokaisella reissulla tapahtuu vähintäänkin pieniä vastoinkäymisiä. Tekoitkua voi vääntää tilanteissa, joissa säälistä saattaa olla aidosti apua. On myös taitolaji ujuttaa itsensä paikkoihin, joihin ei välttämättä ole muuten sisäänpääsyä. Tilaisuudet kannattaa kuitenkin käyttää varoen.

Kartanlukutaito on hyödyllinen ominaisuus matkoilla. Arvoon nousevat myös sosiaaliset taidot ja se, että uskaltaa puhua ventovieraille. Jokaisen reissaajan on myös hyvä paatua hieman ja ymmärtää, että he eivät voi pelastaa koko maailmaa. Matkoilla voi nähdä köyhyyttä ja kurjuutta, mutta se ei saa latistaa koko reissun tunnelmaa. Tilannetajun hallitseminen on äärimmäisen tärkeä taito vieraassa maassa.

Kannattaa myös opetella ajamaan skoottereilla ja mopoilla, sillä monissa matkakohteissa niiden vuokraaminen on autoa järkevämpi vaihtoehto. Autoilla ajaessa tulee puolestaan osata sekä manuaali- että automaattivaihteiden käyttö. Nirsojen ihmisten ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, sillä yksi matkustamisen parhaimmista puolista on makumaailman avartaminen. Tällöin maistetaan kaikkea ruokaa, mitä eteen kannetaan.

Keskeliäisyys ja luovuus auttavat matkamiestä selviytymään tien päällä. Jokaisen reissaajan tulisi osata valokuvata ainakin sen verran, että napsii otoksia tärkeimmistä kohteista muistoksi. Ensiaputaidot, kielten osaaminen tai vaikkapa jonkin instrumentin soittotaito ovat oiva lisä maailmalla matkaavien ominaisuuksiin. Kannattaa myös opetella nukkumaan ja käymään vessa-asioilla hankalissakin paikoissa. Tärkein matkamiehen taito lienee kuitenkin kärsivällisyys.

https://www.thrillist.com/travel/nation/traveling-the-world-survival-skills-you-need/travel