Kickass Torrentsin ylläpitäjä pidätettiin – nolo moka paljasti poliiseille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolan viranomaiset pidättivät tällä viikolla Kickass Torrents -piraattisivuston ylläpitäjäksi epäillyn Artem Vaulinin. Maailman suurimmaksi torrent-sivustoksi noussut Kickass Torrents on sittemmin suljettu.

30-vuotias Artem Vaulin onnistui pitämään sivuston toiminnassa pitkään eri puolilla maailmaa sijaitsevien palvelimien avulla. Mies jäi kuitenkin kiinni varsin pienen ja ironisen mokan vuoksi: Suorittamalla iTunes-kaupasta tiettävästi laillisen ostoksen.

Techcrunch-sivuston mukaan Artem oli ostoksen tekemisen jälkeen kirjautunut Kickass Torrentsin Facebook-sivulle samaa IP-osoitetta käyttäen. Viranomaisten suunnitelmissa on syyttää miestä muun tekijänoikeusrikkomuksista ja rahanpesusta.