Lentäjät ja lentoemot paljastivat: Maailman surkeimmat lentokentät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki lentokoneilla matkaansa taittaneet osaavat arvostaa lentokenttiä, joilla ei ole pitkiä jonoja tai suunnattomia ruuhkia. Lentokentät saavat myös lisäpisteitä toimivista turvatarkastuksista, puhtaista saniteettitiloista, tupakointipaikoista ja yksinkertaisista yhteyksistä porteille.

Thrillist-sivusto on haastatellut lentäjiä ja lentkokonetyöntekijöitä. Vastausten perusteella on koottu kuuden lentokentän lista. Listalle on päässyt muun muassa LaGuardian kansainvälinen lentokenttä, joka on lentohenkilökunnan mielestä yhtä ahdas ja likainen kuin koko New York City.

Kuva: Sami Kieksi, Facebook
Kuva: Sami Kieksi, Facebook

Kuuden kamalimman kentän joukkoon pääsevät myös Filippiineillä sijaitseva Manilan Ninoy Aquino, joka on ammattilaisten mukaan kuin paikoilleen jumahtanut helvetinkolo.

Nepalin pääkaupunki Kathmandun lentokenttä on puolestaan kuin bussiasema. Los Angelesin lentokenttä on liian pieni matkustajamäärään nähden. Lontoon Stanstedin lentokenttä olisi lentäjien mukaan toimiva, ellei Ryanair liikkennöisi sieltä käsin. Pohjasijalle putoaa Pariisin Charles de Gaulle, joka saa matkustajat ja ammattilaiset raivon partaalle sekavuudellaan.