Vaihtoehtoinen luksusloma vie Venäjälle – treenaa kosmonauttien kanssa

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oletko kyllästynyt matkustamaan jouluisin Thaimaahan ja talvilomalla Tallinnaan? Nyt voit vaihtaa suositut turistirysät eksoottisempaan vaihtoehtoon ja suunnata yhdeksän päivän lomamatkalle Venäjän avaruusjärjestön avaruusalusten laukaisukeskukseen Kazakstaniin.

JustLuxe-sivusto esittelee erikoisen lomavaihtoehdon kaikille avaruusfaneille. Syyskuussa on mahdollista osallistua Venäjän isännöimään avaruusohjelmaan ja treenata kosmonauttien tavoin. Matkasuunnitelmaan kuuluu vierailu kosmonauttien koulutuskeskus Juri Gagarinissa ja Mir-avaruusaseman simulaattorissa.

Lisäksi matkan varaajat pääsevät harjoittelemaan painottomassa tilassa liikkumista, tutustumaan kosmonautteihin ja vierailemaan Star City -museossa. Lopulta loma vie Baikonurin avaruuskeskukseen, jossa matkailijat voivat seurata Soyuz-raketin laukaisemista lehdistön, puolustusvoimien, kosmonauttien ja heidän perheenjäsentensä kanssa. Noin 13.000 euroa maksava pakettimatka huipentuu kahteen moskovalaiseen avaruusmuseovierailuun.