Hyvin nukkunut nainen haluaa enemmän seksiä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Michiganin yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan hyvin nukkuneilla naisilla on korkeampi seksivietti. Tutkimukseen osallistui 117 naista, joiden unirytmejä ja seksuaalisia haluja mitattiin kahden viikon ajan.

Tukimuksen mukaan pidempään ja paremmin nukkuneet naiset halusivat enemmän seksiä kuin he, joiden yöunet olivat jääneet vähemmälle. Seksuaaliset halut syttyivät seuraavana päivänä herkemmin hyvin nukutun yön jälkeen. Ylimääräisen tunnin unta saaneet naiset olivat jopa 14 prosenttia kanssasisariaan halukkaampia.

– Tutkimuksemme todistaa, että yöunella ja sen laadulla on suuri merkitys naisten seksuaalisen terveyden kannalta, vaikka naiset olisivat muuten fyysisesti ja henkisesti kunnossa. Hyvät yöunet kohottavat mielialaa, energiatasoa, keskittymiskykyä, terveyttä ja seksuaalisuutta, tutkimusjohtaja David Kalmbach kertoo Daily Starin mukaan.