Tulevaisuuden polkupyörä: Ei pinnoja eikä perinteisiä renkaita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polkupyörien ulkomuoto on pysynyt melko samanlaisena 1900-luvun alusta lähtien. Cyclotron-nimisen futuristisen näköisen kulkuneuvon luvataan kuitenkin mullistavan polkupyörien tulevaisuuden. Cyclotronin silmiinpistävin ominaisuus ovat sen pinnattomat, LED-valoilla varustetut renkaat.

Renkaiden valot saavat virtansa itsestään latautuvista litiumioniakuista, jotka kestävät kerrallaan kahdeksan tunnin ajan.

Pyörän polymeerista valmistettuja renkaita ei täytetä ilmalla, ja niiden kerrotaan kestävän lähes kymmenen tuhannen kilometrin matkan. Uudet renkaat maksavat 118 dollaria, eli hieman päälle 100 euroa. Cyclotronissa on sähköiset vaihteet, mutta kyseessä ei ole sähköpyörä.

Polkupyörän voi yhdistää suoraan älypuhelimeen, jolloin Cyclotron-sovelluksella voidaan seurata matkojen pituutta, valojen akun tilaa ja tarvittaessa paikantaa varastettu kulkuneuvo. Cyclotronille haetaan parhaillaa rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla. 12-vaihteisen perusmallin kauppahinta tulee olemaan noin 1.600 euroa.