VHS-kasetit jäävät historiaan – elokuvista maksetaan jopa tuhansia euroja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Media-alalla formaatit tulevat ja menevät, joten teknisesti jälkeen jääneet formaatit on luonnollista ajaa alas. Näinä päivinä maailmalla valmistetaan viimeiset VHS-kasetteja käyttävät videonauhurit, jollaisia on ollut markkinoilla aina 1980-luvulta saakka.

Mashablen mukaan tämän hetken ainoa VHS-nauhureiden valmistaja Funai Electric tekee viimeiset laitteensa Kiinassa. Viime vuonna uusia nauhureita myytiin koko maailmassa alle miljoona kappaletta.

Vaikka VHS-formaatti ajetaan nyt virallisesti alas, ovat vanhojen kasettien hinnat yhä taivaissa. Stara uutisoi maaliskuussa, että vanhat elokuvat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan keräilijöiden ja elokuvafanaatikkojen keskuudessa. Monista klassikkoelokuvista on nimittäin maksettu huutokaupoissa ja verkkokaupoissa jopa tuhansia euroja.

Vanhojen ja antiikkisten tavaroiden ja huonekalujen myyntiin erikoistunut Loveantiques- verkkokauppa on tehnyt listan VHS-elokuvista, joille on keräilijöiden keskuudessa kysyntää. Legendaariset kauhu- ja jännityselokuvat ovat listan kärkisijoilla.

Verkkokaupat kehoittavatkin ihmisiä laittamaan myyntiin vanhoja VHS-elokuvia, sillä niille on olemassa yllättävän paljon kysyntää. Verkkokaupan laatimalla listalla on elokuvia eri maista. Kauhugenren ihailijat ovat maksaneet näistä VHS-elokuvista yli tuhat euroa kappaleelta. Löytyykö sinun varastostasi jokin näistä keräilyaarteista?

Frankenstein’s Castle of Freaks (1974) – 1.900 euroa

The Beast in Heat (1977) – 1.520 euroa

Hyvästi Afrikka (1966) – 800 euroa

The Black Decameron (1972) – 1.015 euroa

The Legend of Hillbilly John – 1.265 euroa

Journey Into The Beyond – (1975) – 1.265 euroa

Lemora: The Lady Dracula ( 1975) – 1.140 euroa

Let Sleeping Corpses Lie – Don’t Open The Window (1974) – 1.140 euroa

The Flesh Eaters (1964) – 1.012 euroa

Death Curse of Tartu (1966) – 886 euroa