Koe nämä ennen kuin täytät 30 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Omissa nahoissa viihtyminen on monisyinen lopputulema, joka syntyy kokemusten ja asenteiden kautta. Parikymppisenä ihminen saattaa viettää huoletonta elämää ja nauttia hetkestä. Jotta elo ei muuttuisi raskaaksi tarpomiseksi kolmenkympin merkkipaaluun lähestyttäessä, tulee jokaisen oppia asioita itsestään ja suhtautua elämään myös syvällisemmällä tasolla.

Mitä vanhemmaksi henkilö tulee, sitä enemmän hänen kannattaa olla oma itsensä. Toisten matkiminen ja valtavirran seuraaminen jää toissijaiseksi silloin, kun viihtyy omana itsenään. Kannattaa myös muistaa, että mennyt aika ei koskaan palaa.

Ihminen on nuori vain kerran. Kukaan ei muista vanhuksena, oliko hänen taskussaan tuliterä iPhone tai alla astetta parempi ajoneuvo. Hän muistaa parhaiten kaikki kokemukset ja seikkailut.

Viimeistään kolmekymppisenä on hyvä opetella ottamaan muut ihmiset huomioon. Auta apua tarvitsevia ja kohtele muita kuin haluaisit heidän kohtelevan sinua. Keskity omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Ole aina rehellinen, koska valehteleminen on turmiollista sekä itsellesi että läheisillesi.

Sukulaisiin ja etenkin vanhempiin on hyvä pitää yhteyttä. Elämässä ei myöskään kannata polttaa kaikkia siltoja takana, vaan uuden aikakauden tullessa oppia vanhasta ja pitää kokemukset osana elämää eteenpäin ohjailevaa kohtaloa. Yksi tärkeimmistä taidoista on pyytää ja antaa anteeksi.

Avoimuus vie pidemmälle kuin pikkusieluinen asenne. Muita ihmisiä on turha tuomita vain siksi, että he edustavat eri aatetta, yhteiskuntaluokkaa, rotua tai ulkonäköä. Elämä on yhtä suurta aarrejahtia, jossa jokainen uusi kokemus on ajatusmaailmaa avartava palkinto.

Luo unelmia ja toteuta ne. Näe vaivaa asioiden eteen ja ymmärrä, että kolmekymppisenä olet täysin vastuussa itsestäsi ilman, että olisit jatkuvasti käsi ojossa pyytämässä muilta apua. Aikuisuus on upea yhdistelmä vastuunkantoa ja vapautta, josta kannattaa ottaa kaikki irti.