Maailman surullisin jääkarhu kauppakeskuksessa – kärsii selfiekuvista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinassa eläinten oikeuksia ei perinteisesti ole kunnioitettu mitenkään. Yksi loputtomista esimerkeistä Guangzhoussa sijaitseva kauppakeskus, joka hankki tammikuussa kaksi oikeaa jääkarhua kävijöidensä ihasteltavaksi. Viime aikoina jääkarhujen karu kohtalo on alkanut kiinnostaa monia.

Jääkarhujen ”koti” sijaitsee kauppakeskukseen avatun akvaarion tiloissa. Valtaosan ajastaan ne viettävät pienissä sinisissä lasikopeissa. Jääkarhujen vapauttamiseksi ja akvaarion sulkemiseksi on kuitenkin nyt kerätty jo lähes 350.000 nimen adressi. Tiloissa on esillä myös runsaasti muita eläimiä, kuten esimerkiksi susia.

Toinen aitauksessaan pitkästyvistä jääkarhuista on nimeltään Pizza ja lempinimeltään ”Maailman surullisin jääkarhu”, koska sen kasvot näyttävät kärsiviltä. Se on päivittäin lukemattomien selfiekuvien kohteena, ja selvästi kärsii kohtalostaan. Animal Asia -järjestö on julkaissut videoita, joissa jääkarhujen karu kohtalo käy selville. Akvaario ei ole toistaiseksi suostunut jääkarhujen vapauttamiseen, vaan väittää niiden olevan onnellisia, Guangzhou Daily uutisoi.