Sialle Hot 100 -listaykkönen – teki samalla historiaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australialainen muusikko Sia on saavuttanut ykkössijan Billboardin Hot 100 -listalla hitillään Cheap Thrills. Kappale oli Huffington Post -lehden mukaan alunperin kirjoitettu Rihannaa varten, mutta onneksi laulaja päätti kuitenkin lopulta esittää kappaleen itse.

Listaykkösellä Sia sai merkittävän saavutuksen itselleen. Hänestä tuli ensimmäinen yli 40-vuotias naisartisti, joka on viimeisen 16 vuoden aikana saavuttanut listalla korkeimman sijan. Edellinen yli 40-vuotias naispuolinen artisti ykkössijalla oli Madonna, joka saavutti korkeimman paikan Billboard-listalla Music-hitillään vuonna 2000 kun Madonna oli 42-vuotias.

Musiikkikentällä nähdään jonkin verran ikärasismia. Myös vanhempien miesartistien on nykyään haastavampaa päästä Billboard-listalla korkeimmille sijoille, mutta se on silti heillä helpompaa kuin naisilla. Yli 40-vuotiaista miehistä Billboard-listaykkösiä on tehtaillut muun muassa Eminem, Mark Ronson, Pharrell Williams, Jay-Z ja Santana.