Singaporeen maailman ensimmäinen Michelin-tähden ruokakoju

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintola-alan raamattu Michelin Guide on tehnyt historiaa listaamalla oppaaseensa nyt ensimmäiset katukojut. Tähän saakka opas on suositellut yhden, kahden tai kolmen tähden arvoisesti ainoastaan perinteisiä ravintoloita, mutta nyt asiaan on tullut historiallinen muutos.

Kaiken lisäksi yhden kojun sijaan yhden Michelin-tähden sai nyt peräti kaksi kojua samaan aikaan samasta kaupungista. Linjamuutos tulee jatkossa vahvistamaan merkittävästi katuruokailun arvostusta varsinkin turistien keskuudessa, sillä tähän saakka monet turistit ovat kaihtaneet ruokailua likaiseksi mielletyillä kojuilla. Jatkossa ainakin kahden niistä voidaan odottaa olevan tasokkaita.

Michelin-tähden arvoisia ruokapaikkoja ovat nyt Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice (TripAdvisor) and Noodle sekä Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. Niistä ensinmainitun yrittäjä on Chan Hon Meng, joka kertoi Telegraph-lehdelle, ettei aio nostaa annosten hintoja nimekkään tunnustuksen myötä. Michelinin tuoreessa Singaporen ravintolaoppaassa on mukana yhteensä 29 suositeltua ravintolaa. Singaporessa arvioidaan olevan yhteensä noin 6.000 katukojua, jotka myyvät ruokaa.

Singaporessa on vain yksi kolmen Michelin-tähden ravintola, Joël Robuchon. Kuusi ravintolaa sai kaksi Michelin-tähteä. Kahden tähden saajien joukossa on myös Restaurant André, joka on valittu usein Aasian parhaaksi ravintolaksi.