24-vuotiaan kaunottaren alusvaatekuvat osoittavat: ”Älä mittaa tuloksia puntarilla”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset mittaavat onnistumistaan laihtumisen ja hyvään kuntoon pääsemisen suhteen sillä mitä vaaka näyttää. Ihmiset voivat asettaa itselleen konkreettisia painonpudotustavoitteita, koska painoa on helppo seurata päivittäin vaa’an avulla.

Mikäli ihmisen tavoitteena ei ole olla pelkästään rasvattomampi vaan myös lihaksikkaampi keho, voi mittaamisesta tulla monimutkaisempaa.

26-vuotias Kelsey Wells pitää My Sweat Life -nimistä blogia, jossa hän on julkaissut kuvia hänen tavoitteistaan, treenaamisestaan ja saavutuksistaan. Nyt Wells julkaisi itsestään ennen ja jälkeen -kuvan, jossa näkyy hänen painonsa muuttuminen treenaamisen ja oman kunnon kohoamisen myötä.

Ensimmäisessä kuvassa nainen painaa noin 66 kiloa. Toisessa kuvassa hän näyttää hyvin onnelliselta, koska on pudottanut kiloja ja saanut painon laskemaan noin 55 kiloon. Viimeisessä kuvassa nainen on parhaassa kunnossa, mutta hänen painonsa onkin noussut uudelleen lähelle vanhoja lukemia, kun vaaka näyttikin 63,5 kiloa.

Omia tuloksia ei pysty sokeasti mittaamaan pelkän puntarin avulla, koska lihas painaa huomattavasti enemmän kuin rasva. Parempi tuloksien mittari bloggaajan mukaan on voiman, nopeuden, kestävyyden ja lihasten kasvaminen ja parempi olo.

SCREW THE SCALE || I figured it was time for a friendly, yet firm reminder.? YOU GUYS. PLEASEEEEEE STOP GETTING HUNG UP ON THE NUMBER ON THE STUPUD SCALE! PLEASE STOP THINKING YOUR WEIGHT EQUALS YOUR PROGRESS AND FOR THE LOVE OF EVERYTHING PLEASE STOP LETTING YOR WEIGHT HAVE ANY AFFECT WHATSOEVER ON YOUR SELF ESTEEM, like I used to. To any of you who are where I once was, please listen to me. I am 5' 7" and weigh 140 lbs. When I first started #bbg I was 8 weeks post partum and 145 lbs. I weighed 130 before getting pregnant, so based on nothing besides my own warped perception, I decided my "goal weight" should be 122 and to fit into my skinniest jeans. Well after a few months of BBG and breastfeeding, I HIT IT and I fit into those size 0 jeans. Well guess what? I HAVE GAINED 18 POUNDS SINCE THEN. EIGHT FREAKING TEEN. Also, I have gone up two pant sizes and as a matter of fact I ripped those skinny jeans wide open just the other week trying to pull them up over my knees.? My point?? According to my old self and flawed standards, I would be failing miserably. THANK GOODNESS I finally learned to start measuring my progress by things that matter — strength, ability, endurance, health, and HAPPINESS. Take progress photos and videos. Record how many push-ups you can do, ect. And if you can, your BFP — there is only a 5 lb difference between my starting and current weight, but my body composition has changed COMPLETELY. I have never had more muscle and less body fat than I do now. I have never been healthier than I am now. I have never been more comfortable in my own skin than I am now. And if I didn't say #screwthescale long ago, I would have gave up on my journey. So to the little teeny tiny voice in the back of my head that still said "?wtf is this- not 140!???" last week when I stepped on the scale, I say SCREW. YOU. And I think you should probably say the same to your scale too. #byefelicia ???⚖ . . #bbgprogress #transformationtuesday #fit #fitness #workout #fitmom #fitchick #fitfam #fitnesstransformation #beforeandafter #sweat #mysweatlife #girlswithmuscle #girlgains #strongnotskinny

Kuva, jonka K E L S E Y W E L L S (@mysweatlife) julkaisi