Stressaako? Video saviastioiden tekemisestä rentouttaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keramiikkataiteilija Eric Landon omistaa Kööpenhaminassa oman taidekaupan nimeltään Tortus Copenhagen. Mies julkaisee aktiivisesti tekoprosesseistaan videoita nettiin. Saven valaminen on hypnoottista.

Yksinkertainen, mutta kaunis taltiointi osoittaa ainakin sen, että ihminen ei tarvitse paljoakaan asioista kiehtoautuakseen. Jo pelkästään se, että Landon luo upeita ruukkuja ja saviesineitä, saa ihmisen lumoutuneeksi. Videolla näytetään, kuinka mutkattomasti taiteilija luo taide-esineitään dreijan avulla.

Todellisuudessa samankaltainen taito on vaatinut runsaasti harjoittelua. Landon on aloittanut saven valamisen 16-vuotiaana. Mies on julkaissut videoitaan Instagramiin, mutta Insider on koonnut taltioinneista koosteen Facebookiin.