5 asiaa, jotka houkuttelevat hyttysiä luoksesi

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyttysten pistot ovat usein ikävä seuraus ulkona vietetystä hauskasta kesäillasta. Yleensä osa ihmisistä kokee, että heitä hyttyset kiusaavat taukoamatta kun taas toisien iholle ne eivät tunnu eksyvän jostain syystä ollenkaan.

Nyt iflscience-sivusto paljasti tutkimusten perusteella selvitetyt viisi ominaisuutta, jotka saavat henkilön näyttäytymään herkulliselta hyttysten silmissä.

1. Verityyppi

Tälle seikalle kukaan ei valitettavasti voi mitään, mutta tutkimuksista on käynyt ilmi, että o-verityypillä varustettu henkilö tulee todennäköisemmin pistetyksi kuin a-verityyppinen henkilö.

2. Hiilidioksidi

Hiilidioksidin perusteella hyttyset löytävät ihmisten luo. Tämän vuoksi yleensä suuremmat ihmiset joutuvat todennäköisemmin hyttysen uhriksi. Aikuinen puhaltaa ulospäin paljon enemmän hiilidioksidia kuin esimerkiksi lapsi.

3. Maitohappo

Hiilidioksidin lisäksi hyttysiä vetää puoleensa maitohappo. Tämän vuoksi yleensä urheilevat ihmiset ja juuri liikuntasuorituksen tehneet ovat herkullisia uhreja hyttysille.

4. Raskaus

Viimeisellä kolmanneksella raskaana olevat naiset kiinnostavat hyttysiä. Tämä johtuu osaksi siitä, että raskaana olevat naiset hengittävät 21 prosenttia enemmän ilmaa kuin yleensä, minkä vuoksi he myös puhaltavat enemmän hiilidioksidia ulos. Tämän lisäksi raskaana olevien naisten pintaverenkierto on vilkkaampaa ja heidän kehonsa lämpötila on korkeampi, mikä houkuttelee lämpöä etsiviä hyttysiä puoleensa.

5. Olut

Tutkimuksen perusteella olutta juovat ihmiset houkuttelevat hyttysiä puoleensa. Syytä tähän ei ole vielä pystytty selvittämään, mutta tutkimuksen aikana olutta juoneet henkilöt joutuivat useammin hyttysten kohteeksi.