Mies hyppäsi 7,5 kilometristä ilman laskuvarjoa – selvisi hengissä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokoneesta putoavalla ihmisellä on hyvin pienet eloonjäämisen mahdollisuudet, jos hänellä ei ole mukanaan laskuvarjoa. Historia tuntee kuitenkin tapauksia, joissa putoaja on selvinnyt hengissä. Nyt heitä on yksi lisää, kun yhdysvaltalainen hurjapää Luke Aikins hyppäsi lentokoneesta.

Normaalisti laskuvarjohypyt tehdään korkeintaan neljän kilometrin korkeudesta, mutta erittäin kokenut 42-vuotias laskuvarjohyppääjä Aikins hyppäsi lentokoneesta peräti 7.500 metrin korkeudesta ilman laskuvarjoa. Hurjapäinen tempaus toteutettiin Kalifornian Simi Valleyssä.

Aikins selvisi hengissä ja vammoitta, koska hengenvaarallisen tempauksen tarkoituksena oli kokeilla miten valtava verkko ottaa hänet vastaan vapaan pudotuksen nopeudesta. Laskelmat osuivat kaikeksi onneksi nappiin.

Vuonna 1972 lentoemäntä Vesna Vulovic selvisi hengissä pudottuaan lentokoneesta peräti 10.160 metrin korkeudesta. Hän oli työskentelemässä, kun lentokoneessa tapahtunut räjähdys hajotti lentokoneen palasiksi ilmassa. Vulovic loukkaantui pudotuksessa vakavasti ja oli kuukauden koomassa. Myöhemmin hän kuitenkin palasi takaisin työelämään.