Eläintarhassa juhlittiin: Uhanalaisille sarvikuonoille syntyi jälkikasvua!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Torontossa sijaitsevassa eläintarhassa juhlittiin taannoin intiansarvikuonoille syntynyttä jälkeläistä. Sarvikuonopari Ashakiran ja Vishnun poikanen on nimittäin toivonpilkahdus lajin säilymisestä. Intiansarvikuonot ovat äärimmäisen uhanalaisia ja laji on julistettu vaaraantuneeksi.

Suloinen sarvikuononpoikanen on syntynyt menestyksekkään lisääntymisohjelman seurauksena. Viimeksi eläintarha on toivottanut tervetulleeksi uuden intiansarvikounon 16 vuotta sitten. Toronto Zoon eläintenhoitajien mukaan sekä emo että poikanen voivat hyvin.

Sarvikuonoemo Ashakira on osoittautunut erinomaiseksi äidiksi. Urospoikanen on Ashakiran ensimmäinen elossa syntynyt jälkeläinen. Intiansarvikuonon aiemmat raskaudet ovat menneet kesken ja vuonna 2011 Ashakira synnytti kuolleen poikasen. Tällä kertaa sarvikuononaaraan raskaus sujui hyvin ja sen seurauksena maailmaan putkahti utelias ja elinvoimainen intiansarvikuonopoikanen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat