Viisi syytä antaa deittikumppanille rukkaset – tekosyyt viimein selkokielellä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nettideittailun maailmassa saattaa langeta helposti näyttävien kuvien ja tarkkaan harkittujen sanakäänteiden ansaan. Viestein tapahtuva tutustuminen on siinä mielessä petollista, että ihminen voi olla todellisuudessa esittämänsä profiilin vastakohta. Tällöin tarvitaan varasuunnitelma.

Treffeiltä ei kannata poistua ravintolan vessanikkunasta tai paloportaita pitkin. Jokainen ventovieraan kanssa tapaava ihminen suunnittelee etukäteen toimivan hätäratkaisun, mikäli deitti osottautuu äärimmäisen kammottavaksi tapaukseksi. Perinteisin tekosyy poistumiselle lienee onnettomuus perhepiirissä.

Kun treffikumppani hätääntyy puhelinsoiton saadessaan ja sepittää tarinan mummon palaneesta talosta, voi lähes automaattisesti olettaa seuralaisen puhuvan palturia. Toinen legendaarinen syy on vatsavaivoihin vetoaminen. Kun henkilö valittaa ylidramaattisesti ripulia, haluaa hän oikeasti vain juosta karkuun.

Treffikumppanille ilmaantuvat työkiireet voivat olla totta, mutta mikäli kahveilla ollaan ensimmäistä kertaa, tuntuu yhtäkkinen työpaikalle lähteminen hullunkuriselta. Osa ihmisistä poistuu kiireen vilkkaa huonoilta treffeiltä kertoen, että he unohtivat antaa lemmikilleen ruokaa. Yleisin tekosyy deitin hylkäämiseen on kuitenkin huonovointisuus ja päänsärky. Syyt listasi One Night Fling -sivuston tiedottaja David Moore.