Etkö saa unta? Eri sängyissä nukkuminen voi pelastaa avioliiton

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa olevien tulee nukkua samassa sängyssä. Odotettavampaa on se, että naimisissa olevat henkilöt jakavat vuoteen kumppaninsa kanssa kuin se, että kummallakin olisi asunnossa oma erillinen makuuhuone.

Daily Mail -lehden mukaan on yhä yleisempää, että aviopari nukkuu eri makuuhuoneissa. Yksi kuudesosa englantilaisista pariskunnista nukkuu erillään yhteensopimattomien nukkumistottumusten vuoksi. Myös Yhdysvalloissa yhä useampi uusi talo suunnitellaan niin, että talossa on kaksi suurta makuuhuonetta siltä varalta, että aviopari haluaa nukkua eri huoneissa.

Suhteen alkuvaiheilla yhdessä nukkuminen voi tuntua romanttiselta vaikka tavat olisivatkin erilaiset. Ajan saatossa kuitenkin toisen valvominen, toisen aikainen herätys, kuorsaaminen tai joku muu asia on voinut kasvaa tarpeeksi painavaksi syyksi siihen, että pari haluaa nukkua yönsä erillään.

Aviopareja voi kauhistuttaa ajatus siitä, että seksielämä loppuu siihen kun kumppani nukkuu toisessa huoneessa. Toisin kuin voisi kuvitella erillään nukkuminen saattaa kuitenkin piristää seksielämää ja tehdä siitä vähemmän rutiininomaista. Tämän lisäksi kumpikin on päivällä kärsivällisempi ja suvaitsevampi toisiaan kohtaan kun kumpikin osapuoli on nukkunut hyvin tai saanut halutessaan valvoa omia tapojaan noudattaen.