Nuori mies on kodittomien sankari – parturoi hiuksia kadulla ilmaiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Josh Coombes ei ole mikään tavallinen parturikampaaja. Hän pitää hiusten leikkaamiseen ja parran ajamiseen tarvittavia välineitä aina repussa mukanaan kun hän liikkuu kaupungilla. Miehellä on työvälineet aina mukana siltä varalta, että hän näkee kodittoman ihmisen, joka haluaisi saada hiuksensa siistittyä.

29-vuotias Coombes on jo yli vuoden ajan tarjonnut palveluitaan Lontoossa asuville kodittomille ilmaiseksi. Coombesin mielestä hiusten leikkaamisen tarjoaminen on sellaista empatian osoittamista, jota kodittomien tulisi saada osakseen. Hiusten leikkaaminen on pieni teko, mutta se voi vaikuttaa parhaassa tapauksessa kodittoman elämään paljonkin.

Kun henkilö saa siistityn hiustyylin, hän saa sen mukana uudenlaista itsevarmuutta. Siistimmissä hiuksissa henkilöt voivat uskaltaa mennä työhaastatteluun ja tuntea itsensä arvostetummaksi muiden silmissä kuin sotkuisissa ja likaisissa hiuksissa.