Huumeet veivät Amy Winehousen – nyt aukesi oma vieroitusklinikka

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laulaja ja lauluntekijä Amy Winehousen kuolemasta on kulunut jo viisi vuotta aikaa. Laulajan muistolle perustettu Amy Winehouse Foundation -säätiö on nyt avannut Englannissa päihteistä eroon haluaville naisille suunnatun vieroitus- ja kuntoutuskeskuksen.

Amy’s Place -nimen saanut kuntoutus- ja vieroituskeskus on avoin kaikille naisille, jotka haluavat päästä eroon alkoholi- tai huumeriippuvuudestaan. Kuntoutusohjelman tarkoitus on saada päihdeongelmasta kärsineet naiset takaisin tavalliseen elämään mukaan ja pitäytymään vieroitusohjelmassaan.

Lontoossa sijaitseva keskus sisältää 12 asuntoa, joista neljä asuntoa ja kahdelle henkilölle tarkoitettuja. Säätiön puolesta The Guardian -lehdelle kommentoineen Dominic Ruffyn mukaan tutkimuksissa on nähty, että naiset ovat heikompia lankeamaan vieroituksen jälkeen huumeisiin uudelleen, minkä vuoksi heihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Tämän vuoksi he halusivat avata naisille suunnatun oman keskuksen parantaakseen heidän mahdollisuuksiaan.