Hyvän itsetunnon salaisuus – raitis ilma!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raittiin ilman hengittäminen ei tee pelkästään terveydelle hyvää vaan se voi myös auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä paljon itsevarmemmaksi. Tutkijoiden mukaan enemmän ulkona aikaansa viettävät ihmiset ovat itsevarmempia ja voivat henkisesti paremmin.

Daily Mail -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan ulkona liikkuvilla ihmisillä on positiivisempi kuva itsestään ja parempi itsetunto. Tutkijoiden mukaan tämä saattaa antaa viitteitä siitä, että epävarmuudesta ja jopa syömishäiriöistä kärsivien tulisi viettää enemmän aikaa ulkona.

Ulkona aikaansa viettäneet ihmiset eivät olleet niin kiinnostuneita yhteiskunnan asettamista ulkonäköpaineista. He tunsivat olevansa osa laajempaa kokonaisuutta ja heillä oli enemmän kunnioitusta omia vartaloitaan kohtaan.

Aiemmat tutkimukset ovat myös osoittaneet, että vihreiden alueiden ja luonnon lähellä asuvat ihmiset ovat tyytyväisempiä elämäänsä ja heillä on vähemmän henkisiä sairauksia. Luonnon lähellä asuvat myös nukkuvat paremmin ja ovat rauhallisempia.