Kysely paljasti – amerikkalaiset pitävät hampurilaisia terveellisinä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa yksi yleisimmistä kansansairauksista on sairaalloinen ylipaino ja sen mukanaan tuomat muut sairaudet kuten diabetes ja ongelmat kohonneen kolesterolin kanssa. Nyt uusi kysely paljasti hälyttäviä tuloksia, kun suurin osa vastanneista ajatteli, että hampurilaiset ovat terveellisiä.

Hampurilaiskulttuuri elää amerikassa hyvin vahvasti eikä ihmekään, koska moni näyttäisi pitävän hampurilaisia terveellisenä ravintona. Kyselyyn osallistuneista amerikkalaisista 82 prosenttia ajatteli, että hampurilaiset ovat terveellisiä ja ihmisille hyvä ravinnon lähde.

Kyselyyn osallistui verkossa 1.767 amerikkalaista, jotka olivat tilanneet hampurilaisen ravintolasta viimeisen kolmen kuukauden aikana. 62 prosenttia vastanneista kertoi rakastavansa hampurilaisia. Toisin kuin kyselyyn vastanneista suurin osa luulee hampurilaiset ovat kaikana terveellisestä ravinnosta. Hampurilaisesta epäterveellisen tekevät rasvainen liha, sokerinen ketsuppi, vaaleista jauhoista tehdyt sokeria sisältävät sämpylät, majoneesi ja kasvisten vähyys.