Tutkijat vahvistivat: Kesällä flunssa voi olla pahempi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vilustuminen ja flunssa mielletään syksyn ja talven sairauksiksi, koska jäähtynyt ilman lämpötila ei välttämättä ole vielä mennyt kesän jälkeen ihmisten tajuntaan ja moni pukeutuu sen vuoksi liian kevyesti. Kesälläkin ihmiset kuitenkin sairastuvat flunssaan, joka voi olla oireiltaan vielä pahempi kuin talvella sairastettava tauti.

Syksyisin ja talvisin flunssan aiheuttaa Daily Mail -lehden mukaan yleensä virus, jonka pahimmat oireet kestävät parista päivästä viikkoon kunhan ihminen malttaa levätä. Talvella sairastettava flunssavirus yleensä tulehduttaa hengitystiet, turvottaa imusolmukkeita ja saa kurkun kipeäksi.

Kesähelteillä tarttuva flunssavirus on kuitenkin erilainen. Kesällä tarttuva flunssa on monesti rajumpi ja aiheuttaa edellä lueteltujen oireiden lisäksi myös ruoansulatuksessa oireita. Flunssan aikana ihminen voi tuntea itsensä huonovointiseksi, ripuloida ja oksentaa. Vatsakivut eivät tule kaikille, mutta usein ne ovat osana kesäisin leviävän flunssaviruksen aiheuttamia oireita.