Ruokatrendi leviää: Ube villitsee nyt Yhdysvalloissa

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Violetti isojamssi on nyt ruokatrendien ykköstuote. Violettia ja makeaa juuresta käytetään etenkin filippiiniläisissä jälkiruoissa. Kasvista valmistetaan yleensä syvän violetin väristä hilloa, joka tunnetaan maailmalla nimellä ube.

Ube-buumi on nyt vallannut Amerikan. Thrillist-sivusto esittelee ympäri Yhdysvaltoja löytyviä ravintoloita, jotka ovat ottaneet ruokalistoilleen isojamssista valmistettuja leivonnaisia. Lilat herkut ovat etenkin trendejä seuraavien ruokafanien mieleen.

Ubesta on valmistettu donitseja, pannukakkuja, keksejä, kakkuja ja jäätelöä. Jamssit ovat trooppisen vyöhykkeen kasveja ja ne ovat hieman perunoita suurempia. Isojamssien mukulat voivat kuitenkin kasvaa kymmeniin kiloihin.