Valtava lohikäärme liiteli taivaalla – majesteettinen näky videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lohikäärmeitä on liitetty vuosituhansien ajan sekä länsimaiseen että kiinalaiseen mytologiaan. Lohikäärmeitä on pidetty aikoinaan todellisina olentoina, mutta nykyisin niiden tiedetään olevan ainoastaan taruissa ja saduissa esiintyviä hahmoja. Facebookiin on julkaistu video taivaalla lentävästä taruolennosta.

Jc Van Zijl on ladannut videon upeasta lohikäärmeleijasta. Taivaalla tulta syöksevän liskon tavoin liitelevä leija on upea näky. Leija on uniikki kappale, jota on rakennettu ainoastaan videolla näkyvä versio. Kauppojen hyllyillä on samankaltaisia kopioita leikkikalusta, mutta ne eivät valitettavasti ole yhtä näyttäviä.

Leijat ovat alunperin kotoisin Kiinasta, jossa niitä on lennätetty 500-luvulta lähtien. Vanhimipen leijojen iäksi on kuitenkin arvioitu jopa 4000 vuotta. Aluksi ne valmistettiin bambusta, silkistä ja paperista. Tyypillisesti leijassa on kaksi vartta ristissä ja kangas on pingotettu niiden väliin. Leijaa voi lennättää kilometrien korkeudessa, mikäli sen narut riittävät.