EMI Capitol -levymerkki palaa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Levy-yhtiö Universal Music tuo EMI Capitol -levymerkin takaisin Suomen markkinoille yhteistyössä The Fried Musicin kanssa. Fried Musicin levy-yhtiötoiminta vaihtaa nimekseen EMI Capitol ja yhtiön perustajasta Jukka Immosesta tulee EMI Capitolin luova johtaja.

– Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä. Pystymme näin säilyttämään luovan ja ketterän indie-yhtiömme hengen, mutta saamme toiminnallemme ison levy-yhtiön puitteet, maailmanlaajuisen tunnettuuden ja kansainvälisen verkoston tuomat mahdollisuudet, Immonen kommentoi.

– Odotimme, että aika ja henkilöt ovat oikeita tuodaksemme legendaarisen levymerkin takaisin markkinoille. Nyt kaikki palaset loksahtivat kohdilleen ja saamme viime vuosien menestyneimmän kotimaisen säveltäjän, sovittajan ja tuottajan Jukka Immosen luotsaamaan alamme klassikoihin kuuluvaa EMI Capitolia, Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kommentoi.

Maailman suurimpiin levy-yhtiöihin aikanaan kuuluneen EMI:n historia alkaa vuodesta 1931, kun Electric and Musical Industries Ltd perustettiin valmistamaan sekä musiikkisoittimia, että tuottamaan ja julkaisemaan niissä soitettavia äänitteitä. Yhtiö tuli tunnetuksi alan suurimpien artistien, kuten Beatlesin, The Rolling Stonesin, Pink Floydin, Robbie Williamsin ja Coldplayn kotina.

EMI Finland aloitti Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1972. Sille levyttäneitä kotimaisia artisteja olivat muiden muassa Neljä Ruusua ja Agents. Vuonna 2011 Universal Music osti EMI:n, minkä seurauksena yhtiöiden toiminnot sulautuivat Universal Musiciin.