Pokemon Go -peli vaikuttaa jo perhelomiin

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Majoituspalveluita netissä vertailevan Hotels.comin tiedotteen mukaan Pokemon Go -peli vaikuttaa yhä enemmän perheiden lomasuunnitelmien laatimiseen. Sivuston mukaan peräti 55 prosenttia brittiläisistä perheistä valitsee matkakohteeksi paikan, jossa on enemmän Pokestopeja.

Englantilaiset perheet eivät suunnista enää automaattisesti turistiksi aurinkorannalle. Lomakohteeksi valikoituu yhä useammin suurkaupunki, kuten New York, Los Angeles tai Tokio. Syynä on metropolien Pokemon Go -pelimahdollisuudet.

Seikkailunhaluisimmat pelaajat ovat valmistautuneet matkustamaan jopa pohjoiselle napapiirille, Mount Everestille tai Pohjois-Koreaan saakka metsästämään taskuhirviöitä. Tuoreiden arvioiden mukaan peräti 85 prosenttia 2000-luvulla syntyneistä pelaa Pokemon Go -peliä. Sovellus on saanut lapset ja nuoret ulkoilemaan huomattavasti aiempaa enemmän.