Psykologin vinkki lapsiperheille – välttäkää näin lasten tylsyys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Televisiopsykologi Jo Hemmings muistuttaa matkoille lähteviä perheitä lasten huomioimisesta. Ihmisten käyttäytymiseen erikoistunut asiantuntija tietää, että suurin osa lasten kiukkukohtauksista liittyy tylsistymiseen. Nainen kehoittaa perheitä ottamaan lomamatkoille uudet säännöt käyttöön.

DisneyLifen tekemän tutkimuksen mukaan lapset nauttivat yhtä paljon matkakohteeseen matkustamisesta kuin lomalla olemisesta. Jotta matka taittuisi sutjakkaasti ja hermoja säästäen, kannattaa aikuisten kehittää erilaisia pelejä ja leikkejä lasten ajan kuluksi.

Etenkin pitkillä lentomatkoilla ipanat kyllästyvät herkästi, joten tällöin värityskirjat, korttipelit, tarravihot ja arvausleikit voivat pitää tenavan hyväntuulisena.

Peräti 57 prosenttia lasten matkakiukuttelusta johtuu tylsyydestä. Vaikka jälkikasvu ei saisikaan katsella kotioloissa tablettitietokonetta tai kännykkää muutamaa hetkeä kauempaa, kannattaa lomamatkoilla joustaa sopimuksesta yleisen rauhan nimissä.

Lapsilla tulee olla aina matkoilla tarpeeksi mieluisaa aktiviteettia, naposteltavaa, juomista ja leluja. Viihtyisä matka antaa muksulle mukavat muistot reissusta, Hemmings muistuttaa.