Suomessa kuvattuja karhuja ihastellaan: ”Maailman paras paikka”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englantilainen valokuvaaja kävi Suomessa vierailulla, koska oli kuullut Suomessa sijaitsee maailman paras paikka kuvata karhuja. Mies oli suunnanut tiensä Martinselkosen rämeelle Suomussalmelle ja saanut paljon kauniita hetkiä karhujen kanssa tallennettua.

26-vuotias George Turner kertoi Barcroft TV:n kuvaamalla videolla hänen kokemuksistaan piilokojulla. Turnerin mukaan piilokojua, johon hän asettui, kutsuttiin kuvaajien keskuudessa itsemurhapiiloksi, koska se oli niin hutera. Piilokojussa oli useita kohtia, joista karhu olisi halutessaan voinut tulla läpi.

Turner kertoi kokemuksen olleen todella pelottava ja mielenkiintoinen. Hän sai kauniita kuvia sekä aikuisista karhuista että pennuista, jotka olivat ilmestyneet heti kojun viereen valokuvaajan saattajan poistuttua paikalta. Kuvaaja oli kokenut myös pelottavia hetkiä herätessään kerran siihen, että karhu oli laittanut tassunsa kuvausreiästä läpi ja ottanut miestä kädestä kiinni.