Fanit tekivät Nintendon legendapelistä ilmaisen 3D-version

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisia jatko-osia saanut The Legend of Zelda lukeutuu 8-bittisen Nintendon rakastetuimpiin peleihin. Alun perin vuonna 1986 ilmestynyt fantasiaseikkailu täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi pelin Scott ja Mike -nimiset fanit ovat tehneet videopelistä uudenlaisen version. Kyseessä on tarkka 3D-versio alkuperäisestä versiosta. Peli on toteutettu vokseligrafiikalla, eräänlaisilla kolmiulotteisilla pikseleillä.

Zeldan 3D -versiota voi pelata ilmaiseksi verkossa. Se toimii sekä tietokoneilla että useimmilla älypuhelimilla. Peli ei ole vielä täysin viimeistelty, ja osa sen mittavan pelimaailman alueista jää vielä puuttumaan 3D-versiosta.

Aika näyttää, kuinka kauan The Legend of Zelda -pelin kolmiulotteinen versio säilyy verkossa pelattavana. Nintendo-yhtiöllä on nimittäin ollut tapana puuttua vastaavanlaisiin fanien tekemiin projekteihin nopeasti estääkseen niiden leviäminen.