Hämmästyttävä keksintö: Hamsteri antaa virtaa hamsteria piirtävälle laitteelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija Neil Mendoza tunnetaan töistään, joissa hän käyttää hyödykseen osaamistaan robotiikan parissa. Monissa miehen teoksissa elottomat esineet heräävät henkiin ennennäkemättömillä tavoilla. Mendozan tuoreessa työssä tärkeänä osana on kuitenkin myös elollinen olento.

Taiteilija on luonut koneen, joka saa virtansa hamsterin juoksupyörästä. Kun hamsteri juoksee pyörässä paikoillaan, piirtää laite automaattisesti kuvan eläimestä.

Hamsterin juoksupyörä ei tässä tapauksessa sijaitse oikeasti teoksen sisällä. Kyseessä on vain pieni Raspberry Pi -tietokoneeseen kytketty LCD-näyttö, joka esittää eläimen häkistä kuvattua videokuvaa.

Hamster Powered Hamster Drawing Machine from Neil Mendoza on Vimeo.