Instagram toteutti suunnitelman – kopioi Snapchatin ominaisuuden

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuvien ja videoiden jakamiseen tarkoitettu pikaviestipalvelu Snapchat uhkaa kasvaneella suosiollaan Facebookin ja Instagramin statusta. Niinpä yhteisöpalvelut ovat kehitelleetkin uusia ominaisuuksia, joiden inspiraationa toimii erityisesti nuorten suosima Snapchat.

Instagramin uusi Stories, eli Tarinat -ominaisuus mahdollistaa valokuvista ja videoista koostettujen kuvaesitysten julkaisemisen. Ne ovat näkyvissä vain 24 tunnin ajan, minkä jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Ominaisuus ei siis juurikaan eroa Snapchatin vastaavasta.

Lisäksi Instagram-tarinoiden kuviin voi piirtää ja lisätä valmiita filttereitä, aivan kuten Snapchatissa. Käyttäjät voivat valita, näkyvätkö tarinat kaikille seuraajille vai esimerkiksi vain läheisimmille kavereille.

Introducing Instagram Stories from Instagram on Vimeo.