Kissastaan UAV-kopterin tehnyt lennättää seuraavaksi lehmää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollantilainen keksijä Bart Jansen nousi taannoin koko maailman tietoisuuteen muuttaessaan auton alle kuolleen kissansa lentäväksi helikopteriksi. Sen jälkeen mies on lennättänyt ilmassa rottaa, haita ja strutsia.

Nyt mies on paljastanut BBC:n haastattelussa, että aikoo seuraavaksi toteuttaa entistäkin mahtipontisemman haasteen ja muuttaa isomman eläimen lentäväksi kulkuneuvoksi. Miehen pääasiallisin tavoite on tehdä helikopterista sellainen, että ihmiset pystyisivät matkustamaan sillä. Suunnittelupöydällä hahmotellaan lehmähelikopteria.

– En koskaan tiedä, mitä seuraavaksi teen, mutta haluaisin tehdä helikopterin ihmisten käytettäväksi. Olen suunnittelut kulkuneuvoa, jonka päällä ihmiset voisivat istua ja lentää. Lehmä olisi tarpeeksi omituinen idea, Jansen paljastaa.

Jansen tekee yhteistyötä insinööri Arjen Beltmanin kanssa. Hollantilainen on saanut runsaasti pyyntöjä muuttaa ihmisten kuolleita lemmikkieläimiä helikoptereiksi. Jansenin mukaan eläimet eivät näytä lentävinä samanlaisilta kuin elävinä, koska mies ei pidä itseään kovinkaan taitavana taksidermian saralla. Yhden eläinkopterin rakennustyö kestää useita viikkoja.