Pokemon Go tuotti 200 000 000 dollaria kuukaudessa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuukausi sitten ilmestynyt Pokemon Go kohosi lyhyen ajan sisällä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Taskuhirviötä jahdataan ympäri pihamaita ja puistoja niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin toimesta.

Pokemon Gon kehitteli sanfranciscolainen Niantic-yhtiö. Niantic saavutti Sensor Tower -sivuston mukaan kuukauden sisällä pelin julkaisemisesta yli 200 miljoonan dollarin, eli noin 180 miljoonan euron liikevaihdon.

Pokemon Go alkoi tuottamaan rahaa erityisen hyvin siinä vaiheeessa, kun peli julkaistiin Japanissa. Peli onkin tuottanut ensimmäisen kuukauden aikana seitsenkertaisesti yhtä suuren liikevaihdon kuin suosittu, vuonna 2014 ilmestynyt Candy Crush Soda Saga -peli. Ennen Pokemon-huumaan nopeiten yli 10 miljoonaa maailmanlaajuista latausta keränneen mobiilipelin ennätystä piteli aiemmin Supercell-yhtiön maaliskuussa julkaisema Clash Royale.