Suomalaisvideo muistuttaa: Varokaa pieniä koululaisia liikenteessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänä syksynä taas moni pieni ekaluokkalainen pakkaa koulureppunsa ensimmäistä kertaa ja lähtee kävelemään vielä melko uutta reittiä kouluun. Aikuisten tehtävänä onkin nyt pitää liikenteessä silmät auki, ajaa taajamissa rauhallisesti ja antaa lapsille suojatiellä aina tietä.

Suojatie-projekti käynnistettiin viime vuonna lasten liikenneturvallisuuden puolesta. Suomalaisten suosikkiartisteista Elastinen, Samu Haber, Anna Puu, Robin, Jenni Vartiainen ja Paula Vesala lauloivat Niin kaunis on maa -kappaleen, jonka siivittämänä he halusivat herättää huomiota turvallisuuteen liikenteessä.

Video on ottanut jälleen tuulta alleen, koska aihe on taas ajankohtainen. Aina syksyn aikana suojatieonnettomuuksissa kuolee ja loukkaantuu joka vuosi useita lapsia. Jokainen näistä tapauksista on liikaa, minkä vuoksi ihmisten tulisi olla liikenteessä varovaisia ja huomioida toisensa etenkin suojateillä, joille moni pikkuinen astelee luottaen siihen, että auto pysähtyy.