Kannabiskarkkeja vahingossa synttärikutsuille – 19 sairaalaahoitoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Marijuanalla kuorrutetut hedelmäkarkit ovat aiheuttaneet myrkytystilan 19 syntymäpäivävieraalle Yhdysvaltojen San Franciscossa. Terveysviranomaisten tiedotteen mukaan suurin osa oireita saaneista oli lapsia. Karkit oli tilattu pitopalvelusta.

Los Angeles Times uutisoi 15-vuotissyntymäpäivillä tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa 19 vierasta sai eriskummallisia oireita syötyään tarjolla olleita hedelmäkarkkeja. Ihmisten syke ja verenpaine nousivat, he tunsivat olonsa sekavaksi ja huteraksi. Osa sai karkeista pahoinvointia.

Potilaat toimitettiin sairaalaan ja heidän verestään löydettiin korkeita THC-pitoisuuksia. Viranomaisten mukaan 13 potilasta oli 6–18-vuotiaita. Viranomaiset ja karkit toimittanut pitopalvelu ovat ryhtyneet tutkimaan, mistä hedelmämakeiset olivat saaneet kannabiskuorrutuksen ja missä vaiheessa.