Mies vietti viikon Pohjois-Koreassa – julkaisi harvinaisen videon: ”En voinut enää odottaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Koreasta kantautuvat uutiset kuulostavat toisinaan keksityiltä, sillä harvan länsimaalaisen aivoihin mahtuu ajatus valtiosta, joka tappaa ketä lystää ja pakottaa elossa olevat kansalaiset äärettömään kuuliaisuuteen. Jacob Laukaitis on yksi rohkea, joka on heittäytynyt pohjoiskorealaisten matkaoppaiden ohjailemaksi viikon reissun ajan.

Mies onnistui jopa kuvaamaan videopätkiä matkustamisestaan. Nyt hän on koonnut videoleikkeistä alle 15 minuuttia kestävän esityksen, jossa esitellään Pohjois-Koreaa muulle maailmalle. Kannattaa ottaa huomioon, että Laukaitis ei saanut kertaakaan itse päättää omasta liikkumisestaan maassa, saati keskustella paikallisten ihmisten kanssa. Kuvaamistakin varten hän tarvitsi joka kerta erityisluvan. Matkaoppaat veivät turisteja kuin pässejä naruissa.

Jacob Laukaitis on aina ollut kiinnostunut Pohjois-Korean kulttuurista, ja hän on matkustanut 50 eri maassa viimeisen kolmen vuoden aikana. Samaan aikaan hän on pyörittänyt ChameleonJohn.com -yritystään. Laukaitis halusi jakaa viikon kestäneen matkansa koko maailman kanssa. Tuomitsemisen hän jättää jokaisen katsojan arvioitavaksi. Ulkopuolisen silmin Pohjois-Koreaa sävyttää menneiseen aikaan jämähtänyt maailma, jonka sisälle ei pääse kukaan ulkopuolinen.